Betaalbaar en duurzaam wonen

Er is veel aan de hand in de wereld. Dat raakt veel mensen. Zo worden de energieprijzen steeds hoger en kleding en andere belangrijke dingen die je dagelijks nodig hebt, steeds duurder. In veel huishoudens zijn er daardoor zorgen over het betalen van de vaste lasten zoals de energierekening, de huur en de boodschappen.

Wij vinden het belangrijk dat onze huurders betaalbaar en comfortabel kunnen wonen. Daarom bouwen we nieuwe duurzame woningen, maar maken we onze bestaande woningen ook duurzamer. Ook zijn er dingen die je zelf kunt doen om je energielasten te verlagen. In ons speciale huurdersmagazine lees je hier meer over.

Download hier de printversie van het huurdersmagazine.

Betaalbaar wonen
De huur blijven betalen is belangrijk. Maakt u zich zorgen over het betalen van de huur? Neem dan contact met ons op. Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op energietoeslag. Heeft u andere vragen over betaalbaar wonen? Kijk dan hieronder.

Huur betalen

Energietoeslag aanvragen

Duurzaam wonen
Duurzaam wonen doen we samen. Dat betekent dat wij stappen zetten, maar er zijn stappen die u zelf kunt zetten en als dat kan helpen we u erbij. Wij kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen op uw woning plaatsen, zorgen voor gasloos koken of dubbel glas plaatsen.

Veel van onze woningen zijn al goed geïsoleerd. We zorgen er extra snel voor dat het laatste deel van onze woningen óók goed geïsoleerd is. De woningen die het minst goed geïsoleerd zijn, verbeteren we als eerste. Die halen we dus naar voren. Zodat we deze huurders extra snel helpen. In 2028 moet dat klaar zijn.
Ook kunt u zelf kleine maatregelen in huis treffen, zoals het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie, slim verwarmen en uw verbruik in de gaten houden. Uw gemeente kan u ook op verschillende manieren helpen uw woning warmer te maken. 

Hieronder leest u er meer over.

Zonnepanelen aanvragen

Gasloos koken aanvragen

Energie besparen

Initiatieven gemeente Zwolle:
Warm Thuis
Slimme meter

Initiatieven gemeente Kampen:
Energiebank Kampen

Initiatieven gemeente Oldebroek
Energiecontract van de gemeente
Energiecoach Veluwe Duurzaam