55 jaar of ouder? Schrijf je in op De Woningzoeker!

Woon je in Zwolle of Kampen, ben je 55 jaar of ouder en sta je niet ingeschreven als woningzoekende? Dan heb je onlangs een mail of brief van ons gekregen. Hierin adviseren we je om erover na te denken of je je als woningzoekende in wilt schrijven. Met het oog op de toekomst kan dat verstandig zijn.  

Marieke Klein is verhuiscoach en kan meedenken en adviseren. In de afgelopen twee jaar heeft zij 75 gesprekken gevoerd met huurders van 55 jaar en ouder. 25 huurders zijn inmiddels verhuisd.

“Van hen hoor ik dat ze  tegen een verhuizing opzagen, maar achteraf zeggen: ‘dat had ik eerder moeten doen’.  Daarom gaan we huurders nog actiever wijzen op het belang van ingeschreven staan. Als je nu nog niet wilt verhuizen naar bijvoorbeeld een kleinere woning, dan is het toch verstandig om inschrijfduur op te bouwen voor wanneer je wel zover bent. De verhuiscoaches kunnen advies geven, meedenken en helpen bij een inschrijving. We kunnen in gesprek gaan over belangrijke vragen als: ‘wat heb je nodig als traplopen of tuinonderhoud niet meer lukt? In wat voor woning voel je je prettig als je ouder wordt? Hoe zit het financieel?’ Als mensen dat willen, help ik ze met het aanmaken van een zoekprofiel bij hun inschrijving. Dan zien ze automatisch wanneer er huizen vrijkomen die aan hun wensen voldoen.”

Een gesprek met de verhuiscoach?

Heb je de mail of brief gemist en wil je graag advies op maat van Marieke of één van haar collega-verhuiscoaches? Dan kun je een afspraak maken via 038 851 02 00, chat of e-mail.