Zwolle: Brandweerkazerne

De Kamperpoort ligt in de binnenstad van Zwolle, naast de gracht. Je kunt naar het terras en op vrijdag of zaterdag groenten en fruit halen op de markt. De rest van de boodschappen haal je snel bij de supermarkt om de hoek. Een restaurant, winkels, de bioscoop.... alles is op loopafstand als je in de Kamperpoort woont. Wil je toch iets verder weg? Pak dan de bus die vlakbij stopt.

Het project Brandweerkazerne
Het project Brandweerkazerne ligt aan de Harm Smeengekade. Nijhuis Ontwikkeling heeft in opdracht van ons op deze plek 30 appartementen, 6 eengezinswoningen en 4 koopwoningen gebouwd. De 30 appartementen en 6 eengezinswoningen zijn sociale huurwoningen. In de tekst hierna hebben we het over 'woningen'.

Duurzaamheid
Wij maken ons hard voor een duurzame samenleving. Dit betekent dat we tijdens de bouw rekening houden met de natuur en het milieu. We proberen steeds minder stikstof en CO2 te veroorzaken.

Bij dit project sluiten we aan op het warmtenet van corporatie SWZ. Zij wekken zelf energie op in het gebouw dat er naast staat. De verwarming, de koeling en het warme water in onze woningen wordt door die installatie (Hybride WKO) geregeld.

De woningen zijn heel energiezuinig. Alle appartementen hebben een goede spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Op het dak hebben we zonnepanelen geplaatst. Alle woningen zijn gasloos opgeleverd.

Appartementen
15 appartementen hebben 1 slaapkamer, de andere 15 hebben er 2. Ook hebben ze allemaal een balkon of terras. De appartementen met 2 slaapkamers hebben een eigen berging. Deze berging is niet voor het stallen van fietsen of scooters. Er is een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond voor de bewoners van alle appartementen. Daarnaast is er op de begane grond nog een gezamenlijke ruimte voor enkele scooters.
De appartementen op de verdiepingen zijn via een trap en/of lift te bereiken. 

Eengezinswoningen
De 6 ruime eengezinswoningen hebben 3 slaapkamers en een zolderruimte bereikbaar met een vaste trap. In de achtertuin staat een vrijstaande berging.

Voor wie zijn de woningen bedoeld
De woningen zijn bestemd voor personen van 18 jaar en ouder.  De eengezinswoningen zijn alleen beschikbaar voor 2 of meer personen.

Parkeren
Er is een parkeerterrein met andere bedrijven en bewoners samen. Er zijn 8 parkeerplaatsen voor onze huurders beschikbaar. Gemeente Zwolle geeft geen parkeervergunning af.

Planning
De woningen zijn in oktober 2021 opgeleverd. 

Verhuurinformatie

Adverteren appartementen
De appartementen hebben op de Woningzoeker gestaan. Alle appartementen zijn verhuurd.

Adverteren eengezinswoningen
De woningen hebben op de Woningzoeker gestaan. Alle woningen zijn verhuurd.

Parkeerplaatsen
De 8 parkeerplaatsen zijn inmiddels toegewezen . 

Doorstromers
Om het aanbod van huurwoningen te vergroten, is een deel van alle woningen met voorrang aangeboden aan doorstromers.

Wanneer bent u doorstromer?
Als u een zelfstandige huurwoning* leeg achterlaat in de gemeente Zwolle. Deze woning huurt u van deltaWonen, SWZ, Openbaar Belang of Wetland Wonen. De woning moet daarnaast weer verhuurd worden voor onbepaalde tijd.
*Bij de appartementen gaat het alleen om eengezinswoningen. Bij de eengezinswoningen gaat het om alle type woningen.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Locatie