Zwolle: Middelweg (72 appartementen)

Wonen aan de Middelweg
Het project Middelweg ligt aan de rand van Dieze-West (Bollebieste) en kijkt uit op het park De Hogenkamp. Rondom de Middelweg is veel openbaar groen en ruimte. De appartementen liggen dichtbij de binnenstad en de snelweg (A28).

Wat hebben we gedaan?
De 60 appartementen aan de Middelweg hadden een laag energielabel en waren niet meer gangbaar voor deze tijd. Daarom hebben wij deze appartementen gemoderniseerd. De 12 garages hebben we omgebouwd tot appartementen.Samenwerking Deltion College
Bijzonder aan dit project is dat leerlingen van beroepsopleidingen (voltijd) een appartement hebben gemoderniseerd. Dit betekent dat de leerlingen niet namens een bedrijf worden ingezet, maar namens het Deltion College. De praktijklessen werden verplaatst naar de bouw. De studenten hebben onder begeleiding van leermeesters op de bouwplaats de renovatie uitgevoerd. Het leren op de bouwplaats staat centraal. Dit is een goed voorbeeld van een hybride leeromgeving. Een hybride leeromgeving is een combinatie van het schoolse leren en het leren in de (beroeps)praktijk.

Hoe zien de appartementen eruit?
De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers. De appartementen hebben een terras of een balkon, zowel aan de voor- als achterzijde. Aan de achterzijde van het complex (achter blok B en C) komt een gezamenlijke tuin. Deze tuin is voor alle huurders toegankelijk. Ieder appartement heeft een eigen berging.

De appartementen zijn zeer energiezuinig. Naast goede spouwmuur-, dak- en vloerisolatie worden er op de daken zonnepanelen geplaatst. Ook krijgen de appartementen energiezuinige installaties. De appartementen zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp. Deze pomp zorgt voor het verwarmen van het warme water.

Circulariteit
De appartementen aan de Middelweg hebben we gemoderniseerd. Dat betekent dat het casco blijft staan en we de appartementen renoveren en verduurzamen. Dit is een goed voorbeeld van circulair bouwen. Zo voorkomen we sloop en veel sloopafval. 

Duurzaamheid
De woningen zijn gasloos en worden voorbereid op het gemeentelijke warmtenet na 2030. Tijdelijk komt er een collectieve warmte installatie op het dak op gas.

Voor wie zijn deze woningen bedoeld?
De appartementen zijn bestemd voor personen van 18 jaar en ouder.

Planning
De modernisering van de appartementen en verbouwing van de garages is klaar. De 3 blokken zijn in 3 etappes opgeleverd.  

Verhuurinformatie

Alle appartementen zijn verhuurd.

Om het aanbod van huurwoningen te vergroten, is een deel van de appartementen met voorrang aangeboden aan doorstromers.

Wanneer bent u doorstromer? Als u een zelfstandige huurwoning leeg achterlaat in de gemeente Zwolle. Deze woning huurt u van deltaWonen, SWZ, Openbaar Belang of Wetland Wonen. De woning moet daarnaast weer verhuurd worden voor onbepaalde tijd. 

Locatie