Kunst met een verhaal op Zerboltflats

Een mooie samenwerking tussen 'Het Buurtarchief' en deltaWonen, gebiedsteam Zwolle Oost.

Het project 'Het Buurtarchief' heeft anderhalf jaar lang verhalen, foto's en spullen verzameld van buurtbewoners en ondernemers in de wijk. In medio 2023 werden alle verzamelde schatten onthuld in 'Het Buurtmuseum,' als gevolg van een opdracht van de burgemeester. Ontdek de verzamelde foto's, verhalen en video's op www.hetbuurtarchief.nl.

Over de kunstenaar

Henk Frauenfelder, al ruim 30 jaar huurder bij deltaWonen en woonachtig in Dieze Oost, ontmoette begin dit jaar een kunstenaar van 'Het Buurtarchief' die zijn eigen wijk tekende. Dit resulteerde in een succesvolle expositie in het pand aan het Simon van Slingelandtplein en wekte de interesse van woningcorporatie deltaWonen.

Samenwerking Buurtarchief & deltaWonen

DeltaWonen zocht naar kunstwerken om de 'zuurstokflats' aan de Zerboltstraat te verfraaien. De samenwerking tussen 'Het Buurtarchief' en deltaWonen ontstond snel vanwege hun nabijheid in hetzelfde pand. Het oorspronkelijke plan voor grote paste-up's op de flats veranderde vanwege een 'anti-graffiti coating' op de gevel, maar resulteerde in grote frames met Henk's kunstwerk op een kleurrijke achtergrond.

Oplevering en onthulling

Helaas kreeg Henk recent de diagnose longkanker en heeft hij niet veel tijd meer. DeltaWonen en 'Het Buurtarchief' zetten zich in om zijn wens te vervullen door de kunstwerken snel op te hangen. Op 30 oktober vond de onthulling plaats in aanwezigheid van burgemeester Peter Snijders en deltaWonen-directeur Evert Leideman. De opkomst was groot, met veel lof en dankbetuigingen aan Henk voor zijn kunstwerken.

Fotografie door: Kasper Veenstra - Het Buurtarchief