Flexwonen - Oosterenk

Het gebied Oosterenk krijgt een nieuwe toekomst. Het wordt een duurzame leefomgeving voor wonen, werken en recreëren, met goede verbindingen met de wijken eromheen, de binnenstad en de snelweg. Op dit moment worden de plannen hiervoor verder uitgewerkt.

DeltaWonen wil aan de dokter Eeftinck Schattenkerkweg in Oosterenk  58 flexwoningen plaatsen. Dit willen we doen op de plek die hieronder op de kaart is weergegeven:

Programma
Het plan bestaat uit 58 woningen. Dit zijn 26 rug-aan-rugwoningen en 32 appartementen. Ook komt er een ontmoetingsruimte voor de bewoners op het terrein. Daarnaast is er plek voor 27 parkeerplaatsen. De woningen die we plaatsen zijn tussen 45 en 50 vierkante meters groot. Het zijn zelfstandige woningen, dus ze hebben allemaal een eigen keuken en badkamer met toilet. De tijdelijke woningen hebben één slaapkamer en zijn daarom geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Voor wie zijn deze woningen bedoeld?
De tijdelijke woningen worden verhuurd via de Woningzoeker. Dit is de gebruikelijke manier van de verhuur van onze woningen.
De huurders krijgen een tijdelijke huurovereenkomst, voor de periode dat de omgevingsvergunning geldt. Iedere huurder van een tijdelijke woning behoudt de inschrijfduur van De Woningzoeker, zodat ze makkelijker weer aan een andere woonruimte kunnen komen.

Zo'n 15 woningen zijn bestemd voor een begeleid jongerenproject. Ongeveer 20 woningen worden toegewezen aan statushouders.

Planning
Inmiddels zijn we gestart met de bouw van de eerste flexwoningen (fase 1)  in mei 2024. De 26 grondgebonden woningen staan op hun plek. Er wordt gewerkt aan de aanleg van stroom en water. Na de zomervakantie starten we met de bouw van de andere grondgebonden woningen. De bouw van de appartementen en de ontmoetingsruimte (fase 2) staat eind juni op de planning. Het streven is eind dit jaar zowel de woningen als de appartementen en het paviljoen over te dragen aan de toekomstige bewoners. Op de hoogte blijven of vragen stellen?
Om op de hoogte te blijven van de plannen kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar flexwonenoosterenk@deltawonen.nl
Op dit mailadres kunt u ook uw vragen stellen. Hiervoor kunt u ons ook bellen op telefoonnummer 038 851 02 00